Frakta smidigt med flygfrakt!

Det har nog aldrig varit smidigare att som privatperson eller företag få saker levererade till olika destinationer i hela världen med hjälp av flygfrakt. Nedan kan du läsa mer om hur flygfrakt fungerar, hur du använder dig av flygfrakt privat eller för ett företag samt vad du bör tänka på när du använder flygfrakt.

Spara resurser

Vissa kanske tänker att du genom att använda dig av flygfrakt slösar på resurser, men det är egentligen tvärtom. Om du jämför att frakta saker via flyg med att frakta saker via exempelvis färja så är det både billigare och smidigare att frakta saker med hjälp av flyg.

Många företag som erbjuder flygfrakt erbjuder en rad andra tjänster också. Exempelvis är det vanligt att företagen erbjuder sig att hämta ditt paket vid din port oavsett om du som privatperson vill skicka ett paket eller om du representerar ett företag och transporterar det hela vägen till mottagarens närmaste flygplats eller tull. Dessutom kan du få mycket hjälp med administrationen runt frakten. Till exempel kan du få stöd i hur du märker dina varor, hur du ser till att de inte fastnar i tullen, hur du deklarerar dina varor och mycket annat. Det är få andra transportföretag som erbjuder det.

Tips för att få ut ännu mer av din flygfrakt

Det finns några saker som du bör ha i åtanke när du skickar saker via flygfrakt. Dels kan det vara bra att börja med att be några olika företag om offerter så att du hittar det bästa alternativet och dels kan det vara en fördel att packa varorna själv. Det finns också flygfraktföretag som kan vägleda dig i hur du packar varorna, samtidigt vinner du ofta på att göra det själv. Genom att packa dina varor själv kan du säkerställa att de kommer fram hela och att allt du packar ner finns deklarerat på paketets innehållsförteckning.

En annan viktig aspekt är att ta reda på och planera om du ska skicka något som är särskilt ömtåligt eller något som skulle kunna klassas som farligt gods. De flesta företag som erbjuder flygfrakt hjälper till att reda ut den här typen av frågor på förhand också. Det skadar inte att läsa på lite extra dock.